Blue-T Kids

Kelab Sahabat Ana Muslim, Sayang Muslim & Blue-T Kids
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  
Share | 
 

 Teka-teki Best!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
bdak_baik
Sahabat Blue-T Kids
Sahabat Blue-T Kids


Number of posts: 20
Registration date: 25/01/2008

PostSubject: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 7:15 am

1. Dia ade 3 mata 1 kaki ape dia?

2.Telor apa yang panjang?


3. dalam satu hutan ade banyak pokok buah..segal jenis buah ade la dalam hutan tu..satu hari hutan tu terbakar hangus sampai jadi padang jarak padang terkukur la..tapi ader 3 buah je yang selamat..ape die? lau koarang tahu jawab la...

4. Ali ader satu kapal terbang..ali dan family terpaksa berpindah ke london kerana di tugaskan disana..so..ali pun bawak la barang2 segala barang la dalam kapal terbang die tu..penuh giler..sampai tak muat la..sampai masa nak terbang..kapal terbang x leh naik... pastu istri nyer mencadangkan satu barang untuk di buang supaya kapal nyer leh naik...jika lau korang jadi ali ape barang korang nak buang pas tu bagi sebab skali ok...jawab..ni lawak giler ni...


"Bersabar adalah sifat orang beriman, Mende yang baik lahir dari hati yang baik dan beriman"
Back to top Go down
View user profile
bdak_baik
Sahabat Blue-T Kids
Sahabat Blue-T Kids


Number of posts: 20
Registration date: 25/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 6:22 am

Nama: Ku Nur Farah Alia Qistina Riana

Umur: 18 tahun

Tarikh lahir: 4 Feb 1990

Hobi: Chatting dan membaca

Cita-cita:Pengawai


"Bersabar adalah sifat orang beriman, Mende yang baik lahir dari hati yang baik dan beriman"
Back to top Go down
View user profile
LuckyAzZ
Best Fren Blue-T Kids
Best Fren Blue-T Kids


Number of posts: 733
Age: 19
Localisation: Kelantan Darul Naim
Registration date: 12/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 7:18 am

saye tahu jawapan no.1 je...
jawapannye lampu trafiklight..
eh betulke saye aje tu???
hehehe...Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
bdak_baik
Sahabat Blue-T Kids
Sahabat Blue-T Kids


Number of posts: 20
Registration date: 25/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 8:38 am

LuckyAzma wrote:
saye tahu jawapan no.1 je...
jawapannye lampu trafiklight..
eh betulke saye aje tu???
hehehe...Razz Razz Razz


tui ler..tu...
Back to top Go down
View user profile
Fwe
Geng Blue-T Kids
Geng Blue-T Kids


Number of posts: 319
Registration date: 18/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 8:40 am

bdak_baik wrote:
1. Dia ade 3 mata 1 kaki ape dia?

2.Telor apa yang panjang?


3. dalam satu hutan ade banyak pokok buah..segal jenis buah ade la dalam hutan tu..satu hari hutan tu terbakar hangus sampai jadi padang jarak padang terkukur la..tapi ader 3 buah je yang selamat..ape die? lau koarang tahu jawab la...

4. Ali ader satu kapal terbang..ali dan family terpaksa berpindah ke london kerana di tugaskan disana..so..ali pun bawak la barang2 segala barang la dalam kapal terbang die tu..penuh giler..sampai tak muat la..sampai masa nak terbang..kapal terbang x leh naik... pastu istri nyer mencadangkan satu barang untuk di buang supaya kapal nyer leh naik...jika lau korang jadi ali ape barang korang nak buang pas tu bagi sebab skali ok...jawab..ni lawak giler ni...


"Bersabar adalah sifat orang beriman, Mende yang baik lahir dari hati yang baik dan beriman"


1. lampu isyarat

2.telurtoar

3. tak tau

4.ntah ler..

tui tak no 1 dan 2 tu??
Back to top Go down
View user profile
bdak_baik
Sahabat Blue-T Kids
Sahabat Blue-T Kids


Number of posts: 20
Registration date: 25/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 8:42 am

Maria Solehah wrote:
bdak_baik wrote:
1. Dia ade 3 mata 1 kaki ape dia?

2.Telor apa yang panjang?


3. dalam satu hutan ade banyak pokok buah..segal jenis buah ade la dalam hutan tu..satu hari hutan tu terbakar hangus sampai jadi padang jarak padang terkukur la..tapi ader 3 buah je yang selamat..ape die? lau koarang tahu jawab la...

4. Ali ader satu kapal terbang..ali dan family terpaksa berpindah ke london kerana di tugaskan disana..so..ali pun bawak la barang2 segala barang la dalam kapal terbang die tu..penuh giler..sampai tak muat la..sampai masa nak terbang..kapal terbang x leh naik... pastu istri nyer mencadangkan satu barang untuk di buang supaya kapal nyer leh naik...jika lau korang jadi ali ape barang korang nak buang pas tu bagi sebab skali ok...jawab..ni lawak giler ni...


"Bersabar adalah sifat orang beriman, Mende yang baik lahir dari hati yang baik dan beriman"


1. lampu isyarat

2.telurtoar

3. tak tau

4.ntah ler..

tui tak no 1 dan 2 tu??


no 1 betul tapi dah ade owang jawab

no 2 tu btul
Back to top Go down
View user profile
FiNe
Member Kamcing Blue-T Kids
Member Kamcing Blue-T Kids


Number of posts: 5549
Age: 18
Localisation: Sepang, Selangor
Registration date: 15/09/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 9:33 am

ntah..
Back to top Go down
View user profile
Afiqah
Best Fren Blue-T Kids
Best Fren Blue-T Kids


Number of posts: 591
Registration date: 19/10/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 10:06 am

banyak la topic teka-teki ni..
pening kepala nk jwb..
Back to top Go down
View user profile
FiNe
Member Kamcing Blue-T Kids
Member Kamcing Blue-T Kids


Number of posts: 5549
Age: 18
Localisation: Sepang, Selangor
Registration date: 15/09/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 12:21 pm

ermm..
owh..
Back to top Go down
View user profile
deletepls
Member Kamcing Blue-T Kids
Member Kamcing Blue-T Kids


Number of posts: 2402
Age: 23
Localisation: kuala lumpur ~ malaysia~
Registration date: 02/10/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 1:19 pm

bdak_baik wrote:
Nama: Ku Nur Farah Alia Qistina Riana

oo..
name kwn saye pun ade 'ku nur'
tapi name die 'ku nur athirah'..
Back to top Go down
View user profile http://pages.matmice.com/home/missallcartoonsgirl/
FiNe
Member Kamcing Blue-T Kids
Member Kamcing Blue-T Kids


Number of posts: 5549
Age: 18
Localisation: Sepang, Selangor
Registration date: 15/09/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Sat Jan 26, 2008 2:56 pm

ooo...
Back to top Go down
View user profile
LuckyAzZ
Best Fren Blue-T Kids
Best Fren Blue-T Kids


Number of posts: 733
Age: 19
Localisation: Kelantan Darul Naim
Registration date: 12/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Mon Jan 28, 2008 8:20 am

bdak_baik wrote:
1. Dia ade 3 mata 1 kaki ape dia?

2.Telor apa yang panjang?


3. dalam satu hutan ade banyak pokok buah..segal jenis buah ade la dalam hutan tu..satu hari hutan tu terbakar hangus sampai jadi padang jarak padang terkukur la..tapi ader 3 buah je yang selamat..ape die? lau koarang tahu jawab la...

4. Ali ader satu kapal terbang..ali dan family terpaksa berpindah ke london kerana di tugaskan disana..so..ali pun bawak la barang2 segala barang la dalam kapal terbang die tu..penuh giler..sampai tak muat la..sampai masa nak terbang..kapal terbang x leh naik... pastu istri nyer mencadangkan satu barang untuk di buang supaya kapal nyer leh naik...jika lau korang jadi ali ape barang korang nak buang pas tu bagi sebab skali ok...jawab..ni lawak giler ni...


"Bersabar adalah sifat orang beriman, Mende yang baik lahir dari hati yang baik dan beriman"

apedia jawapan nya kak????
Back to top Go down
View user profile
FiNe
Member Kamcing Blue-T Kids
Member Kamcing Blue-T Kids


Number of posts: 5549
Age: 18
Localisation: Sepang, Selangor
Registration date: 15/09/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Mon Jan 28, 2008 10:00 am

no 4 tuh sshlh..
scratch scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
LuckyAzZ
Best Fren Blue-T Kids
Best Fren Blue-T Kids


Number of posts: 733
Age: 19
Localisation: Kelantan Darul Naim
Registration date: 12/01/2008

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Wed Jan 30, 2008 8:36 am

akak.....................
bila nak bagi jawapan ni....
saye nak tahu...
Back to top Go down
View user profile
FiNe
Member Kamcing Blue-T Kids
Member Kamcing Blue-T Kids


Number of posts: 5549
Age: 18
Localisation: Sepang, Selangor
Registration date: 15/09/2007

PostSubject: Re: Teka-teki Best!!   Wed Jan 30, 2008 9:51 am

haah..
akk niyh mane??
Back to top Go down
View user profile
 

Teka-teki Best!!

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Blue-T Kids ::  :: -